Με υποτροφία σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α., μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Ακόμη οκτώ μαθητές του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής προστέθηκαν στη μακρά λίστα επιτυχιών του προγράμματος “Study USA” και έγιναν δεκτοί με υποτροφία σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Πρόκειται για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου: Ελεάνα Γιαννούλα, Αγγελίνα Γιαρμενίτη-Χαντζάρα, Πάνο Δημτσούδη, Βάλια Ιτσιοπούλου, Βασιλική Τάσιου και Νικόλα Κατσαρό και του Επαγγελματικού Λυκείου: Κατερίνα Αχλιώπα και Φώτη Κουζιώρτη.

Η Ελεάνα Γιαννούλα από το Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής,έχει γίνει δεκτή από το Washington and Lee University, το οποίο ήταν η πρώτη επιλογή της καθώς εκεί σπουδάζει από το 2022 ο αδελφός της και απόφοιτος της Σχολής, Χάρης. Στόχος της είναι να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και να ασχοληθεί με το μάρκετινγκ. «Το πρόγραμμα Study USA ήταν απαιτητικό αλλά όχι δύσκολο», είπε. Από την πλευρά της, η Αγγελίνα Γιαρμενίτη-Χαντζάρα από την Αθήνα, ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Mount Holyoke College όπου σκοπεύει να σπουδάσει Πληροφορική. «Είμαι ενθουσιασμένη από την επιτυχία. Δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τη συνδρομή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ειδικότερα των στελεχών του προγράμματος Study USA», είπε. Ο Πάνος Δημτσούδης από την Κομοτηνή, επέλεξε την ΑΓΣ λόγω του προγράμματος Study USA καθώς στόχος του ήταν να σπουδάσει σε αμερικανικό πανεπιστήμιο. «Έγινα δεκτός στο University of Pennsylvania όπου θέλω να σπουδάσω ηλεκτρολόγος μηχανικός. Είχα βάλει στόχο τα αμερικάνικα πανεπιστήμια καθώς από το 2021 η αδελφή μου και απόφοιτη της Σχολής σπουδάζει στο Brown», είπε και επέστρεψε στο διάβασμα καθώς θα συμμετάσχει και στις επερχόμενες πανελλαδικές εξετάσεις. Η Βάλια Ιτσιοπούλου εξασφάλισε την είσοδό της στο Elmhurst University. «Θέλω να πάρω διπλό πτυχίο, στην επικοινωνία και την υποκριτική. Ανυπομονώ να αρχίσω τη φοιτητική μου ζωή στις Η.Π.Α.», είπε.

Η Κατερίνα Αχλιώπα, με καταγωγή από τη Νάουσα Ημαθίας, έγινε δεκτή από το Bryn Mawr College, όπου επιθυμία της είναι να σπουδάσει θέατρο. Εντάχθηκε στο πρόγραμμα Study USA στη Β’ τάξη, καθώς την Α’ τάξη παρακολουθούσε μαθήματα σε Λύκειο της Βιέννης στο πλαίσιο ανταλλαγής μαθητών. «Επέλεξα το Επαγγελματικό Λύκειο της Σχολής διότι η οικογένειά μου ήθελε να έχω τις καλύτερες ευκαιρίες. Εδώ έμαθα για το Study USA και ενθουσιάστηκα. Δεν θα μπορούσα να καταφέρω τόσα πολλά, χωρίς τη βοήθεια της Σχολής», προσέθεσε ο μαθητής του Επαγγελματικού Λυκείου Φώτης Κουζιώρτης από την Πατρίδα Ημαθίας, ο οποίος έγινε δεκτός στο κορυφαίο πανεπιστήμιο σε επιχειρηματικές σπουδές, Babson College. Θα σπουδάσει χρηματοοικονομικά ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος Έλληνας στον οποίο το πανεπιστήμιο χορήγησε πλήρη Global Scholarship.   

Η Βασιλική Τάσιου και ο Νικόλας Κατσαρός είναι μαθητές του ΓΕΛ, οι οποίοι παρακολούθησαν το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος Study USA και εξασφάλισαν την είσοδο τους στο Bentley University και Richmond University, αντίστοιχα. «Διάλεξα το ΓΕΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, διότι είχα στόχο να σπουδάσω στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Θέλω να ασχοληθώ με το digital marketing», είπε η Βασιλική Τάσιου. «Το επίπεδο των μαθημάτων στο Λύκειο ήταν πολύ υψηλό και μας εφοδίασε με όλα τα απαραίτητα προσόντα για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις», προσέθεσε ο Νικόλας Κατσαρός, ο οποίος επιθυμεί να σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων.

Οι γνώσεις που παρείχαν το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ στους οκτώ μαθητές, τους έδωσαν τη δυνατότητα να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές τους και να ατενίζουν με αισιοδοξία το ακαδημαϊκό μέλλον τους. Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι μαθητές της Γ’ τάξης έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους είτε στη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, είτε στη συνέχιση των σπουδών τους στο Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, διεκδικώντας το δικαίωμά τους να κάνουν πράξη τα όνειρά τους. Μέσω του προγράμματος «Study USA» που υλοποιεί η Σχολή, τα τελευταία δώδεκα χρόνια 95 μαθητές εξασφάλισαν υποτροφία για σπουδές στις Η.Π.Α..

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “STUDY USA”

Από την Α’ τάξη του Γενικού Λυκείου όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να συνεχίσουν σε κάποιο Αμερικανικό πανεπιστήμιο δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα “Study USA” της Σχολής. Πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη βάση στους βαθμούς, την αγγλική γλώσσα και το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Επίσης, οφείλουν να συμμετέχουν σε λέσχες και να αναπτύσσουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα στην οικοτροφειακή ζωή και τον εθελοντισμό. Στη Β’ τάξη, πρέπει να συνεχίσουν να έχουν καλούς βαθμούς και να ενισχύσουν σημαντικά το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας. Έχοντας εξασφαλίσει την επιτυχία στο πρόγραμμα, στις αρχές της Γ’ τάξης κάνουν αιτήσεις στα πανεπιστήμια των Η.Π.Α., στα οποία επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Τα πανεπιστήμια κάνουν την επιλογή τους αλλά παράλληλα παρακολουθούν και ενημερώνονται για τους βαθμούς των μαθητών μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Κοινοποίηση