Σε πλειστηριασμό η θρυλική Graceland του Έλβις Πρίσλεϊ – Η εγγονή του, Ράιλι Κίου, κατέθεσε μήνυση

Η θρυλική έπαυλη Graceland του Έλβις Πρίσλεϊ είναι πολύ πιθανό να πωληθεί σε πλειστηριασμό κατάσχεσης την Πέμπτη, μετά από μια έντονη δικαστική μάχη από την εγγονή του, Ράιλι Κίου.

Το δικαστήριο της κομητείας Σέλμπι αναφέρει ότι τόσο το σπίτι όσο και η υπόλοιπη ιδιοκτησία στο Μέμφις του Τενεσί θα δημοπρατηθούν στον πλειοδότη έναντι μετρητών στις 23 Μαΐου.


Η 34χρονη Κιου, η νόμιμη ιδιοκτήτρια του ακινήτου και εγγονή του βασιλιά του Rock ‘n’ Roll, προσπαθεί να εμποδίσει την πώληση και δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη μάχη. Κατέθεσε μήνυση χαρακτηρίζοντας τη δημοπρασία «δόλια» και πρόσφατα, ο δικηγόρος της εξασφάλισε προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα.

Μια πηγή δήλωσε στη New York Post ότι η Κίου «είναι τραυματισμένη ψυχολογικά από τα όσα έχουν συμβεί και ποτέ δεν σκέφτηκε ότι ένα ιστορικό κομμάτι ιδιοκτησίας θα μπορούσε να περάσει στα χέρια οποιουδήποτε τυχαίου αγνώστου».

Όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν η μητέρα της Ράιλι, Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, η οποία πέθανε πέρυσι σε ηλικία 54 ετών, είχε υπογράψει ένα συμβόλαιο, για να λάβει ένα δάνειο ύψους 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων με εγγύηση την Graceland. Το δάνειο φέρεται να είχε συναφθεί μέσω μιας εταιρείας στο Μιζούρι. Η εταιρεία ισχυρίστηκε όμως, ότι η Λίζα Μαρί, αθέτησε το δάνειο και δεν πλήρωσε όσα χρωστούσε ποτέ.

Στην αγωγή της Κιου, που κατατέθηκε στις 15 Μαΐου, η 34χρονη υποστηρίζει ότι η μητέρα της δεν δανείστηκε ποτέ χρήματα από την συγκεκριμένη εταιρεία και πως οι υπογραφές της μητέρας της, «είναι πλαστές».

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση