Για δεύτερη διαδοχική χρονιά πρωτιά του Γυμνασίου Χασιώτη στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής!

Την κορυφή του 7ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Στατιστικής , τον οποίον διοργανώνει η Eurostat, κατέκτησε –για δεύτερη συνεχή χρονιά- ομάδα του Γυμνασίου Χασιώτη!

Οι μαθητές της Γ’ τάξης: Δημήτριος – Φανούριος Γεωργίου, Μαρία Άνδρα και Άννα Τζηρίδου κατετάγησαν πρώτοι στον Διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν 1.675 σχολεία, 6.065 ομάδες και 22.479 μαθητές από 20 χώρες της Ευρώπης!

Είναι η δεύτερη φορά που ελληνική ομάδα παίρνει το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό της Eurostat, καθώς πέρσι το ίδιο επίτευγμα είχαν πετύχει και πάλι μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη και συγκεκριμένα οι: Πολύκαρπος-Άρης Καλαϊτζίδης, Δημήτριος Παρούτης και Μαρία-Αναστασία Τρεύλα!
Η φετινή ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση και στον 7ο πανελλήνιο διαγωνισμό στατιστικής που διοργανώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ και στην ουσία τους έδωσε το εισιτήριο για τον διαγωνισμό της Eurostat.

Όσες ομάδες πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού της Eurostat όφειλαν να ετοιμάσουν από ένα δίλεπτο βίντεο με θέμα: «όλα ήταν καλύτερα πριν… Αλήθεια ή μήπως όχι;», με σκοπό να αποδείξουν αν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν διάφορους ισχυρισμούς.

Στο βίντεο των μαθητών του Γυμνασίου Χασιώτη εμφανίζεται νεαρός που ζει το… 2099 λίγο πριν την καταστροφή του κόσμου λόγω της κλιματικής αλλαγής. Προσπαθεί να γλιτώσει με τη χρήση μηχανής του χρόνου και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης δέχεται πολλαπλές συγκριτικές στατιστικές αναφορές για τη ζωή στην Ελλάδα το 1986 και το 2024. Τελικά, επιλέγει να μεταφερθεί στο 2024, το οποίο –όπως λέει- ξέρει ότι δεν είναι τέλειο, αλλά θα κάνει ότι μπορεί για να αλλάξει το μέλλον.
Οι τρεις μαθητές δεν κρύβουν τη χαρά τους για την επιτυχία τους.

«Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά. Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά. Η στατιστική είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα επιστήμη και εξαιρετικά…γοητευτική», λένε. Μαζί με την μαθηματικό του Γυμνασίου Χασιώτη, Όλγα Γρηγοριάδου, η οποία επέβλεψε και καθοδήγησε την ομάδα, ετοιμάζουν βαλίτσες για τη Μαδρίτη όπου στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης.

Κοινοποίηση